Vissla pappa!

En pappa var ute och åkte tåg med sin lille son. Det var mitt i sommaren och väldigt varmt så kupéfönstret stod öppet. Pappan fick lust att skoja med pojken och gömde hans mössa bakom ryggen när inte sonen såg det, därefter sade han:
– Oj då, såg du hur din keps åkte ut genom fönstret? Det var vinddraget som tog tag i den. Men du kan vara lugn, om du blundar och visslar så kan jag nog trolla fram den igen ska du se. Pojken blundade och visslade allt vad han kunde och pappan satte kepsen på hans huvud. Sonen blev alldeles till sig över pappas trollerikunskaper och berömde sin pappa – världens bästa pappa som till och med kan trolla!
Efter ett tag hade pojkens upphetsning lagt sig och han satte sig lugnt på sätet igen. Men bara kort därpå for han upp, tog sin pappas portfölj och slängde med all sin kraft ut den genom tågfönstret och ropade:
– Vissla, pappa! Vissla!

Den här historien publicerades ursprungligen 2007-08-02 av Erik Paakul

You may also like...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *